ARSZAKIDA ÖRÖKSÉGE: „A Szent Királyok Nemzetsége”


A szakrális uralkodó nem despota - mint pl. a Habsburgok -, hanem egy Isten által kiválasztott beavatott személy, aki a hatalom megszállottjaként nem kizárólag saját családja szűklátókörű és kicsinyes érdekeit tartja szem előtt, hanem mindenekelőtt népe Jó Pásztoraként isteni beleegyezéssel irányítja és védelmezi a rábízott országot és nemzetet, melynek jólétéért személyesen felelős. A Turul-Ház [Turul Nemzetség] királyainak többsége véresen komolyan vette ezt az ősidőkből örökölt szerepkört. Nem véletlenül nevezték a Turul-Házat a „Szent Királyok Nemzetségének” a középkorban. Ez a szentség vagy megszentelődés sem az esetlegességek játékaként érvényesült a magyar középkor vezető magyar dinasztiájában. Árpádházi királyaink egyenesági tovább vivői voltak annak a szent vérvonalnak, mely a Teremtő Istentől, az Égből kiindulva Nimrud [Nemroth] utódainak genetikai láncolatán át jutott el a pártus arszakida hercegnő, Szűz Mária Gyermeke, az Üdvözítő Emberfia Jézus személyében a beteljesedés csúcspontjához. Turulházi királyaink Atillán keresztül ennek a Pártus-magyar Arszakida dinasztiának [arszák=ország] egyenesági leszármazottjai. Mariell Wehrly Frey szerint Mária édesapja Nakeb adiabenei pártus herceg, míg édesanyja Grapte charax-hercegnő volt.

A magyar Szent Korona nem Szent Istvántól, hanem Atillától származik.

„A szkíta ősbölcsességen keresztül jön le a teremtés forrásából… egy üdvtörténeti program, amely csak szkíta-utód királynak szólhat.” - Pap Gábor: „Angyali Korona, szent csillag” [1996. 21. Oldal.]

A különböző uralkodói koronák ismét egy másik szempont szerint is csoportosíthatóak. Léteznek felfelé nyitott és felfelé zárt koronák, melyek e jellegzetességük által az őket hordó uralkodó hatalmi státuszát hivatottak kifejezni. A középkorban olyan fontos jelképek terén, mint a hatalmi jelvények, semmit sem engedtek át a véletlen szeszélyének. Az egyetlen, valóban felfelé zárt korona Európában a Magyar Szent Korona. Milyen titkos üzenetet hordoz koronánk felfelé zárt jellege? Ha egy király vagy fejedelem egy nálánál magasabb földi hatalomnak alárendeltje volt, nyilvánvaló, hogy a felfelé nyitott koronatípust volt kénytelen hordani, akár a német-római császár vazallus királyai. A német birodalmi korona azonban eredetileg szintén nyitott volt felfelé abból a történelemből közismert okból, hogy a császár vallás jogilag Péter helyettesének [vicarius Petri, nem vicarius Christi!!!], a mindenkori pápának alárendelt hatalmi státusszal bírt. A pápa ugyanis kiátkozhatta [exkommunikálhatta] őt, melynek következtében szabad prédává [vogelfrei] válhatott ellenségei számára. Gondoljunk csak IV. Henrik császár és VII. Gergely pápa marakodására az invesztitúra jog miatt, mely a pápai kiátkozást követően a császár híres Canossa-járását vonta maga után 1077-ben. Ennél a pontnál meg kell jegyezzük, hogy nem egy turul-házi magyar király részesült pápai kiátkozásban, mely sem az illető király hazai hatalmát nem ingatta meg, se nem kényszerült a magyar uralkodó egy Canossa-járáshoz hasonló megalázkodásra.

A német császári koronát ugyan később kiegészítették egy keskeny, előre ívelő elemmel, mely az elöl található kereszt és a hátsó oromzati rész között helyezkedik el. Ez az utólagos hozzátoldás azonban mit sem változtat fölfelé nyitott jellegén. A magyar, felfelé mind a négy irányban zárt Szent Koronát olyan királyok hordhatták koronázásukkor, akik örökölt hatalmi helyzetüknél fogva egy földi hatalomnak sem tartoztak alárendeltséggel és hódolattal. Sem a pápának, sem a német-római, sem a bizánci császárnak! Ebből következően kizárólag Istennek és saját népüknek tartoztak felelősséggel és engedelmességgel. Talán ez volt az oka a Nyugat azon szűnni nem akaró törekvésének, melynek szolgálatában minden lehetségest elkövetett mind a hun, mind az avar korszakban, mind a harmadik honvisszatérés idején, hogy népünk Kárpát-medencei jelenlétét meghiúsítsa.

Gondoljuk csak végig, ki is volt a koronázási szertartás alatt a jövendő magyar király feje fölött közvetlenül? Maga az Atyaisten! A kommunista pártállam idején publikáló remek történészünk, Dümmerth Dezső mutatott rá arra, hogy a középkor magyar királyai hatalmukat Istenfiúi minőségben gyakorolták. Talán megértjük most már, milyen tartalmak húzódnak meg a magyar uralkodók apostol-király-i címe mögött, és az is világossá és érthetővé válik, miért rendelkeztek apostol-királyaink pápaválasztások idején vétójoggal[„Én csak apostolutód vagyok, de te apostol.”] - Lajdi Péter

Atilla [Nepos Magni Nemroth] megerősítésnek köszönhető a VETO!

Megjegyzések

  1. Van mit tanulnunk🙋‍♂️😯

    VálaszTörlés
  2. MAGYAR ÜDVTÖRTÉNELMÜNK JUDEO-CION HAMISÍTÓI, ORSZÁGRONTÓI!!!
    ÜDVTÖRTÉNETÜNK UTOLSÓ MÁSODPERCEIBEN VAGYUNK, HOGY MEGMENTSÜK ISTENI KÉK-VÉRVONALUNK FOLYAMÁT!!!
    BELTERJES TITOK, HOGY A 2-ik VILÁGHÁBORÚT KÖVETŐEN NAGY TÉTELBEN ÉS SZERVEZETTEN KAPZSI, TÖBBES ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ VADIDEGEN SZEMITA RÉGÉSZEK, MÚZEUMVEZETŐK LOPJÁK KI KÜLFÖLDI MEGBÍZÓIKNAK ÉS HAMISÍTJÁK MEG A MAGYAR NEMZET ŐSI, TÁRGYI LELET- KINCSEIT!!!
    A magyarországi régészet idegen érdekeket képviselő immár dinasztiális és eltarthatatlanná duzzasztott hazaárulók gyülevésze; - éppen úgy, mint az ún. MTA!!!
    Ezt a több mint 5000 azaz ötezer főből álló kultúra és üdvtörténelmet hamisító belső ellenséget meg kell fosztani magyar állampolgárságuktól!
    Mindeközben teljes vagyonelkobzással kell súlytani e veszett mód korrupt cion-liberális zsoldos vadorzókat…- a múzeumaink raktáraiból kilopott felbecsülhetetlen értékű lelet együtteseink és világraszóló festményeink hamis mázolmányokra történt kicserélése miatt!!!
    Végveszélyes idők lévén a csatolt tartalmakat egybevetve aligha vonhatunk le más következtetést, mint hogy a székely írás őse, a magyar hieroglif írás azonos az emberiség első írásával, vagy nagyon hasonló hozzá…- ami alapjaiban rengeti meg az ún. Istengyilkosok 6000 éves fiktív „világtörténetét”, származástanát!!! – ilyetén veszedelmesebb a cionista világelnyomó rezsimre és minden független nemzettestbe oltott hitvány ügynökére, ország-rontójára, mint a világ összes atomfegyvere és elfojtott ún. antiszemitizmusa!!!
    Ebből fakadóan elkerülhetetlen és immár életmentő is drasztikus lépéseket tennünk a Magyar Királyság visszaállításához és NAP=NÉPünk nemzeti öntudatának felélesztéséhez!!!
    https://vargagezairastortenesz.blogspot.com/2018/03/a-budapesti-hun-jelveny-tajolasa.html?spref=fb&fbclid=IwAR2_qNDnmGH13x2a75csImZ9VQ8RWBNmkMsBYegWengabqg96aPFgGlKHSs
    https://vargagezairastortenesz.blogspot.com/2018/02/az-ismert-antik-irasrendszerek.html?spref=fb&fbclid=IwAR1CqFcjjBOabKCSv7y9JDP8XovAjslCxPHbv5V1i4vEGFfw3DZGUDoOHcI
    https://regeszcsalok.blog.hu/2020/06/12/magyar_udvtortenelmunk_judeo-cion_hamisitoi_orszagrontoi
    https://www.youtube.com/watch?v=VORuppDDXNs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenben egyetértek veled, csak egy dologban nem! A kék vérvonal nem a magyarok vérvonala, hanem egy nagyon-nagyon szűk rétegé, a 13 leggazdagabb elit családoké, melyek uralmuk alá akarják hajtani a bolygót. Céljuk az “óember” elpusztítása, (és ezek közé tartozunk mi, magyarok) ami az ő ideológiájuk szerint, egy következő, magasabb evolúciós szinten álló emberi faj “őshonossá” tétele a Föld bolygón. http://titkokszigete.hu/kek-idegen-vervonal-a-vilagelit-felso-nehany-szazaleka-az-iranyitasuk-alatt-lehet-minden/

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Eltitkolt ősi próféciák a végítéletről: a Hun-Magyarság Népéről

Holokauszt: „Csalással viselj háborút.”

MagUra-medence Őstörzse